PCI en Circular IT group hebben een significante stap gezet in het bevorderen van duurzaamheid binnen de IT-sector door een strategische samenwerking aan te kondigen. Deze samenwerking is gericht op het gezamenlijk naar de markt brengen van circulaire IT-diensten en -goederen.

Binnen deze samenwerking zal Circular IT group een portfolio van refurbished hardware faciliteren, dat door PCI onder de naam PCI Greenline zal worden verkocht. Dit stelt PCI in staat een portfolio van refurbished hardware van premium merken en absolute A-kwaliteit aan te bieden. In aanloop richt de samenwerking zich op productcategorieën zoals computers en mobiele devices, met plannen om dit in de toekomst uit te breiden met Audiovisuele oplossingen en, indien gewenst, netwerk-, server- en storage-oplossingen.

De synergie is merkbaar in onze gezamenlijke inzet voor kwaliteitsborging, het willen werken met de juiste certificeringen, het optimaliseren van processen en de ambitie om te blijven innoveren. Dit alles met één gemeenschappelijk doel voor ogen: het realiseren van tevreden klanten.

Maarten de Roos, CEO van Circular IT group, ziet in de samenwerking met PCI een kans om het verduurzamen van IT-sector breed door te voeren. “PCI heeft duurzaamheid al verankerd in de printindustrie. Samen kunnen we deze benadering uitbreiden naar de IT-industrie als geheel. Van computing en AV tot smartphones en server-, storage- en netwerkoplossingen, en dit voor klanten in zowel het publieke als private domein, van 250 tot 20.000 werkplekken. Samen kunnen we concrete invulling geven aan de ESG-doelstellingen van onze klanten.”

Sander van der Velden, CCO van PCI, benadrukt de groeiende vraag naar duurzame IT-oplossingen. “De markt vraagt steeds vaker om duurzame IT-oplossingen, maar niet tegen elke prijs. Dankzij deze samenwerking kunnen we duurzame oplossingen bieden die kostenefficiënt zijn en bijdragen aan het verlagen van de CO2-voetafdruk, waarbij veiligheid, beveiliging en compliance altijd vooropstaan.”

Deze samenwerking stelt PCI in staat in te spelen op de toenemende vraag naar duurzamere IT-oplossingen en vergemakkelijkt gezamenlijke inspanningen in aanbestedingstrajecten, waarbij Circular IT group zal fungeren als leverancier van Lifecycle Management diensten en refurbished hardware. Zo bieden PCI en Circular IT group een uniek portfolio van diensten en oplossingen waarmee klanten efficiënt kunnen verduurzamen.

Op 1 januari 2024 is de samenwerking, aangegaan voor de periode van drie jaar, al gestart met betrekking tot het aanbieden van een refurbished hardware portfolio. De samenwerking op het gebied van aanbestedingen zal starten op 1 juli 2024.

Update

Vanaf 14 maart 2024 zal PaperCut een nieuwe maintenance release (MR) voor alle ondersteunde versies van PaperCut NG/MF beschikbaar stellen. In deze MR zijn meerdere beveiliging issues zijn opgelost, waarvan sommige een CVSS waarde hebben van 7 of hoger.

Daarom adviseren wij voor alle relaties die gebruik maken van PaperCut NG/MF om de beschikbare upgrade/patch te installeren.

Het PaperCut team heeft backports beschikbaar gemaakt voor alle ondersteunde versies. De geüpdatet versies zien er als volgt uit:

23.0.7
22.1.5
21.2.14
20.1.10

Let op, ons advies is om in dezelfde versie de update te installeren. Voorbeeld: Er wordt nu versie 21.1 gebruikt. De update naar versie 21.2.14 wordt geadviseerd.

Zelf of samen?

De update bevat werkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren. Hiervoor is een handleiding beschikbaar waar PCI je mee kan helpen. Wil je hulp met de uitvoering van de update? Dat kan uiteraard. Met een Request for Change (RFC) wordt op basis van de verwachte uren en kosten een voorstel gemaakt.

 

Neem contact met ons op

NIS2 vervangt de oorspronkelijke NIS-richtlijn en breidt de reikwijdte uit tot een breder scala aan sectoren en bedrijven, met als doel een hoog gemeenschappelijk niveau van cybersecurity te waarborgen. Deze richtlijn is niet alleen van toepassing op kritieke infrastructuursectoren zoals energie en vervoer, maar ook op belangrijke digitale dienstverleners, waaronder cloud computing services en online marktplaatsen.

De Kern van NIS2

De kern van NIS2 ligt in het aanscherpen van het cybersecuritybeleid binnen de EU. Het stelt specifieke eisen aan bedrijven om hun netwerken en informatiesystemen te beveiligen. Dit omvat maatregelen zoals het regelmatig updaten van beveiligingssoftware, het beveiligen van netwerkpoorten en het waarborgen van de veiligheid van dataparken.

Richtlijnen en Verplichtingen

Een van de meest significante aspecten van NIS2 is de introductie van strengere richtlijnen en verplichtingen voor bedrijven. Dit omvat:

  • Zorg- en Meldplicht: Bedrijven zijn verplicht om een beveiligingsplan op te stellen, een crisismanagementteam op te zetten, en regelmatig hun beveiligingsmaatregelen te evalueren en bij te werken.
  • Crisis Recoveryteam: De vorming van een gespecialiseerd team dat snel kan reageren op cyberaanvallen is essentieel om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en de schade te minimaliseren.
  • Incident-Responseplannen: Gedetailleerde plannen voor het reageren op incidenten zijn verplicht, zodat bedrijven efficiënt en effectief kunnen handelen in het geval van een cybersecurityincident.

De Impact van NIS2

De implementatie van NIS2 zal naar verwachting een significante impact hebben op de manier waarop bedrijven in de EU hun cybersecurity benaderen. Het vereist een proactieve houding ten opzichte van cybersecurity, met een focus op preventie, detectie, en snelle respons op incidenten. Bedrijven moeten ook transparanter zijn over beveiligingsinbreuken, wat zal bijdragen aan een cultuur van verantwoordelijkheid en samenwerking in de strijd tegen cyberdreigingen.

De NIS2-richtlijn markeert een belangrijk moment in de evolutie van cybersecuritybeleid binnen de Europese Unie. Door de lat hoger te leggen voor cybersecuritynormen, streeft de EU ernaar een veiligere digitale omgeving voor haar burgers en bedrijven te creëren. Terwijl de deadline van 2024 nadert, is het essentieel dat organisaties de nodige stappen ondernemen om te voldoen aan de NIS2-richtlijnen, hun cyberweerbaarheid te verhogen en zich voor te bereiden op de digitale uitdagingen van de toekomst.

Hulp nodig bij NIS2? Wij helpen je verder

Wij helpen je graag verder met het implementeren van de NIS2 richtlijnen. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Jan Swaters
Jan Swaters Technisch Directeur
Terugbelverzoek indienen

Toen Recreatie Noord-Holland (RNH) zijn wensen voor een digitale omgeving bekeek, voldeed de verouderde Remote Desktop omgeving niet meer. De opdracht voor een betere omgeving werd als aanbesteding uitgezet, waarna PCI deze opdracht het best heeft kunnen beantwoorden.

Recreatie Noord-Holland is een prachtige organisatie opgericht in 2004, die met plezier recreatie- en natuurgebieden en routes in Noord-Holland ontwikkelt, beheert en exploiteert. Vanuit hun centrale kantoor in het idyllische Spaarnwoude Park en de vijf beheerkantoren in de recreatiegebieden Twiske Waterland, Alkmaarder- en Uitgeestermeer, Geestmerambacht, Spaarnwoude Park en Groengebied Amstelland bieden zij plezier in een groene en waterrijke omgeving. RNH ontzorgt hiermee gemeenten, de provincie Noord-Holland en terreinbeherende organisaties.

Er ontstond een groeiende behoefte aan een moderne, flexibele en schaalbare digitale kantooromgeving. Deze omgeving moest niet alleen de efficiëntie verhogen, maar ook de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid voor elk teamlid, ongeacht hun locatie of device waarop zij werken. De oplossing is speciaal ontworpen om aan de hoge eisen van deze tijd te voldoen, waardoor RNH in staat is sneller, efficiënter en effectiever te werken, met de flexibiliteit die inmiddels gewoon is. We zijn trots om RNH verder te mogen helpen met IT.

Neem contact met ons op

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op om je zo optimaal van dienst te zijn.

1
Vul in en verstuur
2
Bevestigingsmail
3
We nemen contact op

Wil jij ook een flexibele, schaalbare digitale kantooromgeving?

Neem contact met ons op of maak een afspraak met een van onze IT-specialisten, dan kijken we samen hoe we jou verder kunnen helpen. Direct een offerte ontvangen voor de mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag eenvoudig een offerte aan.

Via het formulier kun je eenvoudig met ons in contact komen en nemen snel contact met je op.

PCI helpt je verder met IT. Altijd en overal.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

Interview met Remco van den Noort, IT Manager Geo Service Beheer
Onderwerp: review van een Virtual Desktop Infrastructure
VDI met HPE ProLiant VDI-servers en HPE-netwerkswitches.

Waarom heeft Geo Service Beheer gekozen voor HPE ProLiant VDI-servers en HPE-netwerkswitches?*

Remco: ‘Wij waren al bekend met HPE en hadden daar goede ervaringen mee, vandaar dat HPE-producten onze voorkeur hadden. Er zijn ongetwijfeld goedkopere alternatieven, maar we hebben gekozen op basis van technische kwaliteit.’

Welke voordelen en verbeteringen heb je bemerkt na de implementatie van de VDI-oplossing?

‘De meest belangrijke voor ons als IT’ers is dat ons netwerk vereenvoudigd is. We hadden een landelijk dekkend netwerk dat bestond uit allemaal servers die met elkaar communiceerden. Met de huidige VDI-oplossing hoeven we alleen hier op het hoofdkantoor een backup te maken en dat is afdoende.

Qua beheer is het dus beter, maar ook voor de gebruiker biedt de VDI-oplossing gemak. Het ene document stond hier, het andere stond daar; nu is alles centraal opgeslagen. En een hele voor de hand liggende verbetering is dat de servers in Roermond of in Eelde niet meer kapot kunnen gaan, omdat die er niet meer staan. Er is op die locaties alleen nog een internetverbinding. Mocht de verbinding uitvallen, bijvoorbeeld door een stroomstoring, dan kunnen onze collega’s vanuit huis werken. Een prettig idee.’

Zou je deze VDI-implementatie met HPE-technologie aanbevelen bij andere organisaties?

‘Ja, absoluut, maar het moet natuurlijk wel bij je passen. Leg dus verschillende scenario’s naast elkaar zodat de voor- en nadelen van elke keuze helder in beeld hebt. Wij hebben dat ook gedaan met PCI. Voor ons gaven de technische mogelijkheden de doorslag, waaronder het feit dat deze oplossing genoeg ruimte biedt om te groeien en ook een nieuwe versie van AutoCAD hier prima op gaat draaien. Voor bedrijven zoals wij, met meerdere vestigingen en werknemers die CAD-achtige programma’s gebruiken, is een VDI met HPE ProLiant VDI-server en HPE-netwerkswitches een hele goeie oplossing.’

 

*Een Virtual Desktop Infrastructure (VDI) is een technologie waarbij desktopomgevingen centraal worden gehost op servers in een datacenter, waardoor gebruikers via verschillende apparaten en locaties toegang kunnen krijgen tot hun gepersonaliseerde desktops. Deze opzet biedt voordelen zoals vereenvoudigd beheer, verbeterde veiligheid (doordat data centraal opgeslagen wordt), en kostenbesparingen door verminderde hardware-eisen. VDI is met name nuttig in bedrijfsomgevingen waar veiligheid, toegankelijkheid, en efficiënt beheer essentieel zijn.

 

Meer weten over de voordelen van een VDI-oplossing bij PCI?        Neem contact op

Wil jij ook een flexibele, schaalbare digitale kantooromgeving?

Neem contact met ons op of maak een afspraak met een van onze IT-specialisten, dan kijken we samen hoe we jou verder kunnen helpen. Direct een offerte ontvangen voor de mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag eenvoudig een offerte aan.

Via het formulier kun je eenvoudig met ons in contact komen en nemen snel contact met je op.

PCI helpt je verder met IT. Altijd en overal.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen
AI is niet nieuw

Maar het kan wel vernieuwen. In al onze IT-oplossingen zit een stukje Artificial Intelligence (AI). En in sommige oplossingen is het al jaren verweven. AI kan je namelijk al best veel opleveren. Maar breed toepasbaar, dat is het nog lang niet.

 

Jan Swaters krijgt vaak vragen over AI. In deze blog beantwoordt hij de meest gestelde.

Hoever is AI (wel) al?

“Het is heel goed geworden in het doen van voorspellingen op basis van data. In sectoren waar veel data beschikbaar is, kan er heel goed gebruik van worden gemaakt. De zorg is daar een sterk voorbeeld van. Een bijzondere ontwikkeling is bijvoorbeeld dat het UMCG (als eerste in Europa) AI inzet om patiëntvragen te beantwoorden. AI leest de vraag en suggereert het antwoord, dat de zorgverlener alleen nog hoeft te checken. Zo’n toepassing gaat heel wat tijd schelen.

Maar ook voor andere zorgverleners kan AI de administratieve lasten verlagen. Zo kunnen we het inloggen op de verschillende devices in ziekenhuizen makkelijker maken. Het is mogelijk om als zorgverlener via een pasje direct in te loggen op een computer, waar dan gelijk de juiste applicatie met de juiste patiënt naar voren komt. Allemaal op basis van bestaande data: zorgverlener, locatie, agenda en dossier. En die tijdwinst zorgt ervoor dat de zorgverlener weer gewoon bezig kan zijn met zijn of haar vak.”

it pictogram future

Zetten jullie AI al in bij klanten?

“Ja, maar eigenlijk doen we dat al lang. AI is niet zo zeer een nieuwe techniek; het krijgt nu veel aandacht door (nu publieke) generatieve AI, die tekst kunnen begrijpen. Maar voorspellende AI, bijvoorbeeld, zit al in heel veel van onze tooling. Voor onze klanten test AI bijvoorbeeld of systemen gezond zijn, om de werkplekveiligheid te borgen. Dat kan AI inmiddels heel goed. En ook voor hardware zetten we het al tijden in, in de vorm van predictive maintenance. Dat geeft een goede inschatting van welke printers of servers binnenkort onderhoud nodig zullen hebben.”

Hoe zetten jullie AI voor PCI zelf in?

“Voor PCI ben ik bezig met het ontwikkelen van een model dat op basis van klantvragen oplossingen kan voorstellen aan onze adviseurs. Op die manier kunnen we snel en adequaat ingaan op vraagstukken. Het kan een soort interne Wikipedia worden, maar er gaat nog wel veel tijd overheen voor we dat hebben gerealiseerd. Ik ben er nu al een half jaar mee bezig, maar het kan wel een of twee jaar duren voordat het volledig bruikbaar is voor ons allemaal. Ik moet het nog alles leren en daar gaat tijd in zitten.”

 

Zijn er ook nadelen van AI?

“Die zijn er zeker. De benzine van de AI-modellen is data, en die data moet ergens opgeslagen worden. Dat brengt druk op datacenters met zich mee, wat weer zorgt voor hogere kosten voor opslag en meer stroomverbruik. Geheel milieuvriendelijk is het dus ook niet. Dat zijn allemaal zaken die moeten worden afgewogen. Gelukkig is daar tijd voor; AI ontwikkelt zich snel, maar geeft ons ook genoeg ruimte om na te denken over de toepassing ervan.”

Weten hoe we AI voor jouw organisatie kunnen inzetten?

Wil jij binnen je organisatie gebruik maken van AI en ben je benieuwd hoe PCI je daarbij kan helpen? Of ben je benieuwd naar de beste mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag vrijblijvend advies aan een van onze specialisten of vraag een offerte op maat aan. Onze specialisten denken mee met een passende audiovisuele oplossing voor jouw organisatie.

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

PCI helpt je verder. Altijd en overal.

 

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Jan Swaters
Jan Swaters Technisch Directeur
Terugbelverzoek indienen

Maar liefst zestig van onze medewerkers namen deel aan het programma ‘Persoonlijk Leiderschap en Sales Leiderschap’. Omdat de markt constant innoveert en verandert, is het voor ons als kennispartner cruciaal om te blijven ontwikkelen. Zowel vakinhoudelijke kennis als individuele vaardigheden en teamontwikkelingen zijn aspecten waarop onze medewerkers opleiding krijgen. De PCI University investeert in deze ontwikkeling zodat we niet alleen sterk kunnen staan, maar ook kunnen groeien. Dat geldt voor iedereen persoonlijk, en daardoor ook voor onze organisatie. Zo verzekeren we dat we onze klanten altijd verder kunnen helpen.

Leertraject

‘De PCI University is hiervan een goed voorbeeld. Al jaren is onze interne academie een bron van kennis voor onze medewerkers en biedt een breed scala aan cursussen, workshops en certificeringsprogramma’s om de kennis en vaardigheden van onze medewerkers voortdurend te vergroten. Het stelt ons in staat om een uitgebreid en op maat gemaakt leertraject te bieden dat aansluit bij de specifieke behoeften van onze medewerkers en ons bedrijf, vertelt Bas Kamphuis, oprichter van PCI trots’.

 

Nóg een stap verder

Bas vervolgt; ‘Maar we willen verder en beter. Daarom zijn wij in 2021 de samenwerking gestart met BOS, het Leiderschapscentrum & opleidingsinstituut dat ons nóg een stap verder brengt. In een continu-programma worden op verschillende niveaus in de organisatie programma’s verzorgd, waarbij o.a.  persoonlijk leiderschap de basis vormt voor ontwikkeling. Het is een confrontatie met jezelf en je werkomgeving. Zeer verhelderend met veel eye-openers. Maar alles om te zorgen dat we op de beste manier bezig zijn met onze job, zodat we klanten verder kunnen helpen. Een on going proces, waar we ook elkaar verder mee helpen.’

Meedoen op het hoogste niveau

Directeur van BOS, Nanno de Boer deelt de mening van Bas. ‘Je kunt alleen maar meedoen op het hoogste niveau als je zorgt voor je medewerkers. En dat doe je onder andere met kennismanagement. Middelen als gerichte groepstrainingen, learning platforms en persoonlijke aandacht zorgen ervoor dat medewerkers en teams vaardigheden, capaciteit en karakterontwikkeling kunnen laten floreren. Dus enerzijds zelfbewust, maar anderzijds organisatie breed. Dit leidt tot meer tevredenheid en erkenning bij medewerkers en betere bedrijfsresultaten.’

 

Hoe wij op het hoogste niveau meedoen

Verder helpen met IT

Sander van der Velden, CCO bij PCI vat samen; ‘De kracht van PCI zit in de veelzijdige kennis om organisaties verder te helpen met IT. Want daar zijn wij enorm goed in en dat willen we blijven. Daarom kiezen we voor de combinatie van Leiderschap & opleidingsinstituut BOS en ons eigen PCI University. Zo houden we onze teams scherp en gemotiveerd. Samen met BOS helpen wij onze medewerkers verder ontwikkelen, zodat we organisaties verder kunnen blijven helpen met IT.’

Benieuwd naar hoe we jou verder kunnen helpen?

Neem contact op met onze medewerkers door het formulier hier onder in te vullen. Samen met onze experts op het gebied van IT, AV en MPS kunnen we altijd een perfect op maat gemaakte oplossingen voor jouw probleem vinden.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Customer Service
Customer Service Klantenservice
Terugbelverzoek indienen

Lijnden, 3 april 2023

Paskal Kelly startte per februari 2023 als nieuwe Chief Operations Officer (COO) bij ICT-specialist PCI. Kelly (46) gaat aan de slag met het samensmeden van de bedrijfsonderdelen tot één klantgerichte operatie. Hiervoor werkte hij voor Orange Cyberdefense als COO en Director operations. Hij verdiende eerder zijn strepen bij toonaangevende ICT-bedrijven als Hewlett-Packard en Teradata.

Unieke propositie versterken

Kelly’s uitdaging draait rond het versterken van de unieke propositie rond het ‘werkplekconcept’. “PCI weet als geen ander hoe mensen het best tot hun recht komen op hun werkplek. Vanuit een sterke ICT-infrastructuur ontwikkelen we de ideale werkomgeving en faciliteren we in alle werkplekbehoeften; van ICT-infrastructuur tot digitale boardroom. Het is mijn missie om deze geïntegreerde dienstverlening krachtiger bij klanten te laten landen.”

Om die missie waar te maken, heeft PCI alle kwaliteiten in huis, aldus Kelly. “We moeten er daarnaast voor zorgen dat we onze klanten door en door, en steeds beter snappen.”

Een ruwe diamant

De komende maanden wil Kelly de organisatie van PCI en haar mensen doorgronden. “Je moet begrijpen om te kunnen veranderen”, aldus Kelly. Hij ziet PCI als een ruwe diamant. “En als we die goed weten te slijpen, hebben we alle ingrediënten om nog succesvoller te worden.”

Papercut MF

Naar aanleiding van recente berichtgeving delen wij deze beveiligingsupdate. Onlangs zijn patches uitgebracht voor alle ondersteunde versies van PaperCut MF (voor versies 22/21/20), waarmee twee nieuw ontdekte beveiligingsproblemen worden verholpen. In dit artikel wordt nauwkeurig beschreven hoe je deze upgrade uitvoert. Maak je gebruik van een applicatie- of siteserver die toegankelijk is vanaf internet, of toegankelijk is van een ander, niet-vertrouwd netwerk of voor niet-vertrouwde gebruikers? Dan loop je een risico door deze kwetsbaarheden. Het is dus raadzaam dat je de PaperCut omgeving zo snel mogelijk bijwerkt.

Zelf of samen?

De update bevat werkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren. Hiervoor is een handleiding beschikbaar waar PCI je mee kan helpen. Wil je hulp met de uitvoering van de update? Dat kan uiteraard. Met een Request for Change (RFC) wordt op basis van de verwachte uren en kosten een voorstel gemaakt.

Request for Change aanvragen

Mocht deze niet bekend zijn, graag n.v.t. invullen.*

PCI wint de “HPE Aruba Networking Rising Star of the Year 2022 Award”.

 

Award Avond

Afgelopen donderdag was een spannende en gezellige avond voor ons bij HPE Aruba. PCI was namelijk genomineerd voor twee awards bij HPE Aruba. Aan het einde van de avond bleek er een goede reden voor een feestje; we hebben de “HPE Aruba Networking Rising Star of the Year 2022 Award” gewonnen! “We hebben gezamenlijk het glas geheven en zijn enorm trots op deze top prestatie.”; aldus René van Hees, commercieel directeur bij PCI.

We willen graag HPE Aruba bedanken voor het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld en voor het uitreiken van deze award. Het is al jaren fijn werken met het hele Aruba-team en we zijn van plan om deze samenwerking voort te zetten.

HPE Aruba Gold Partner

Ons doel was om in te spelen op de groeiende vraag naar Networking en Security specialisatie en dat hebben we gedaan met ons sterke groeiplan en onze focus op de uitvoering ervan. Dit heeft ervoor gezorgd dat we FY22 GOLD partner zijn geworden. We hebben laten zien dat we sterk zijn gegroeid op projecten en ook als MSP-partner. Daarom vinden we dat we deze award als Rising Star zeer hebben verdiend!

We willen het hele Aruba-team bedanken voor het ondersteunen van ons groeitraject. We zijn erg dankbaar voor deze award en blijven ons inzetten voor uitstekende prestaties in de toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte