24/7-monitoring en IT-support bij calamiteiten met Monitoring as a Service

Monitoring as a Service draagt in hoge mate bij aan een soepel lopend bedrijfsproces. Want dankzij IT-monitoring zie je al wat er fout dreigt te gaan en waar vóórdat er technische mankementen zijn. Voor wie geen eigen monitoringstool heeft, is er Monitoring as a Service.

Zo werkt Monitoring as a Service

Monitoring as a Service is een online monitoringstool die afwijkingen of overschrijdingen van vastgestelde drempelwaarden signaleert en registreert. Je ontvangt hiervan automatisch een signaleringsbericht per e-mail. Daarnaast heb je toegang tot een eigen, door PCI IT Solutions ingericht monitoringdashboard. En daarmee zie je in één oogopslag hoe jouw IT-omgeving er voor staat.

Starten met Monitoring as a Service is eenvoudig. PCI installeert de monitoringsoftware voor jouw organisatie en zorgt ervoor dat de software up-to-date is. Zelf ben je verantwoordelijk voor het opvolgen van incidenten of afwijkingen die door de monitoringstool zijn geconstateerd.

Vraag vrijblijvend advies

Hulp bij het oplossen van incidenten als aanvullende service

Wenst jouw IT-afdeling assistentie bij het oplossen van incidenten of afwijkingen? Dat kan. Behalve de monitoringstool garanderen we bij Monitoring as a Service dat je snel geholpen wordt door onze vakkundige experts.

Omdat we weten hoe het IT-landschap van jouw organisatie eruit ziet en toegang hebben tot de monitoringsdata hebben we direct inzicht in de situatie. Soms kunnen we op basis van die kennis de calamiteit op afstand oplossen. Zo niet, dan komen we op locatie.

Deze werkzaamheden brengen we dan op basis van nacalculatie in rekening.

Contact opnemen

De voordelen van Monitoring as a Service:

  • Met MaaS geen eigen monitoring systeem benodigd.
  • Meer inzicht in jouw eigen IT-systemen.
  • Beter anticiperen op afwijkingen.
  • Optioneel: ondersteuning door IT-professionals bij calamiteiten of incidenten.

Advies op maat

Monitoring as a Service is geschikt voor elke netwerk behoefte.

We adviseren je graag over netwerk monitoring.

Vraag vrijblijvend advies

Benieuwd wat Monitoring as a Service voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op met PCI en ervaar de voordelen voor jouw organisatie. Vul het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Ik wil op de hoogte blijven van het PCI Nieuws (events, trends, oplossingen en service)
    PCI mag contact met mij opnemen.