Plotters & grootformaat printers: groot, groter, groots

De wensen van elke organisatie verschillen op het gebied van printen en voor iedere wens is een oplossing. Of jouw organisatie nu geld verdiend met het uitvoeren van printopdrachten of dat jouw organisatie veel grote opdrachten afdrukt, met plotters en grootformaat printers kun je zowel de grote batches, de grafische afdrukken voor proofing, technische tekeningen of eventueel zelfs op praktisch alle materialen printen. Wij hebben deze categorie opgedeeld in plotters, productieprinters, grootformaat printers en flatbed-grootformaat printers.

Meer informatie

Benieuwd welke printer het best bij jouw bedrijf past?

Vraag om merkonafhankelijk advies

Printers, plotters of grootformaat printers?

Een plotter wordt ook wel een groot formaat printer genoemd. Deze termen worden door elkaar gebruikt maar betekenen nu hetzelfde. Het verschil tussen een printer en groot formaat printer is dat je met de laatste vanaf A2 formaat kan printen en dat je print vanaf een rol papier i.p.v. losse vellen.

Je kan plotters verdelen in twee categorieën namelijk de technische printers (CAD- en GIS-plotters) en de grafische plotters (grootformaat fotoprinters).

Technische printers (CAD-/GIS-plotters)

De technische printers worden veelal gebruikt voor technische/CAD tekeningen. Ideaal voor de bouw, architectuur of andere technische branches. Eventueel zijn deze printers ook te verkrijgen met grootformaat scanners.

Bij deze plotters ligt de focus op printen met een zo hoog mogelijk detailniveau. De lijntekeningen worden zo goed mogelijk weergeven en om die reden zie je ze vaak bij bouwbedrijven en architectenbureaus.

 

Grafische plotters (grootformaat fotoprinters)

In de reclame, advertentie en fotografie markt zijn grafische plotters of grafische printers populair. De grafische grootformaat printers kunnen tot ruim 1,5 meter breed printen in hoge kwaliteit. Deze printers zijn te krijgen met bijvoorbeeld 5, 8 of 12 kleuren waarmee op speciaal gecoat papier reclame-uitingen of kunst geprint kunnen worden.

Contact opnemen

Onafhankelijk leverancier van plotters

Als onafhankelijk leverancier kunnen wij je perfect adviseren op het gebied van plotters en grootformaat printers. Als je interesse hebt in een plotter of een full color grootformaat printer sta je vaak voor een lastige keuze. PCI helpt jou om de juiste keuze te maken en wordt er geholpen bij onderhoud van de aangeschafte plotter, printer of full color printer. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.

Vraag vrijblijvend advies

Productie printers, printstraten en grafische printers: print oplossing voor professionals

Nog groter en sneller willen printen?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw plotter of grootformaat printer?

Vraag vrijblijvend om advies of vraag een offerte op maat aan. Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Ik wil op de hoogte blijven van het PCI Nieuws (events, trends, oplossingen en service)